/

28 August 2023

Cosmic: De Gratis Datingapp die de Status Quo Uitdaagt met Betekenisvolle Gebruikersprofielen

Cosmic is een innovatieve nieuwe datingapp die het landschap van digitale romantiek probeert te veranderen door haar basisfuncties gratis aan te bieden. In tegenstelling tot veel andere datingapps, kunnen gebruikers bij Cosmic zien wie er interesse in hen heeft en hun veegacties ongedaan maken zonder ervoor te betalen.

Deze app is het eerste product van Friendly Apps, een startup opgericht door Michael Sayman. Sayman, een ervaren ingenieur en productontwerper, heeft gewerkt voor toonaangevende technologiebedrijven zoals Facebook, Google, Roblox en Twitter. De startup heeft een stevige start gemaakt met een startkapitaal van $3 miljoen.

Cosmic stelt de gebruiker in staat om een profiel te creëren dat echt hun persoonlijkheid weerspiegelt. In plaats van zich te concentreren op oppervlakkige informatie of foto’s, maakt Cosmic gebruik van een combinatie van persoonlijkheidsquizen en machine learning technologie om een diepgaand en authentiek profiel te creëren. Na het voltooien van de persoonlijkheidsquiz, gebruikt de app machine learning om een profiel te genereren op basis van de antwoorden.

Het doel van Cosmic is niet om wedstrijden te maken op basis van quizresultaten, zoals eHarmony doet, maar om de antwoorden te gebruiken om profielen te creëren en te vullen. De app draait om het extraheren van persoonlijkheidseigenschappen uit de quizantwoorden om gebruikers meer inzicht te geven in iemands persoonlijkheid. Met deze unieke benadering kan Cosmic een dieper niveau van verbinding en compatibiliteit bevorderen dan andere datingapps.

Cosmic is uniek in zijn verdienmodel, of beter gezegd, het gebrek daaraan. De app rekent niet voor functies zoals het ongedaan maken van veegacties of het zien van wie je leuk vindt. Ook bevat het geen boosts, abonnementen of advertenties. Dit is een verfrissende afwijking van de norm in de datingapp-industrie, waar veel basisfuncties vaak achter een betaalmuur worden geplaatst.

Cosmic is momenteel beschikbaar in de VS, Peru, Colombia en andere landen in Zuid-Amerika en Europa. Terwijl de app zich blijft uitbreiden en ontwikkelen, wordt ook de strategie voor het genereren van inkomsten nog bepaald.

In conclusie, Cosmic is een baanbrekende nieuwe datingapp die de status quo uitdaagt. Door het wegnemen van betaalmuren en het presenteren van diepere, meer betekenisvolle gebruikersprofielen, belooft Cosmic een nieuwe benadering van online daten die zowel gebruikersvriendelijk als authentiek is.