/

6 August 2023

Thomson Reuters omarmt kunstmatige intelligentie om efficiëntie te verhogen en klanten sneller te bedienen.

Thomson Reuters, de wereldberoemde nieuws- en informatieorganisatie, behandelt jaarlijks een enorme hoeveelheid informatie. Dit doet het bedrijf met behulp van onderwerpsexperts en journalisten die op verschillende terreinen thuis zijn. Deze professionele en toegewijde medewerkers zorgen ervoor dat de stroom van informatie zo effectief en efficiënt mogelijk wordt beheerd. Naarmate de hoeveelheid informatie blijft groeien, is het echter noodzakelijk dat organisaties zoals Thomson Reuters nadenken over innovatieve manieren om deze enorme informatiestroom te verwerken.

In lijn met deze behoefte, heeft Thomson Reuters aangegeven open te staan voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) technologie om haar operaties te verbeteren en te moderniseren. Het is belangrijk om op te merken dat het bedrijf AI niet ziet als een vervanging van werknemers, maar eerder als een hulpmiddel. De technologie moet klanten helpen om sneller informatie te vinden en medewerkers efficiënter te laten werken.

Mary Alice Vuicic, Chief People Officer bij Thomson Reuters, ziet AI als een kans om het potentieel van professionals en collega’s te vergroten. Volgens haar stelt de technologie hen in staat om beter en sneller te werken. Dit weerspiegelt de algemene opvatting binnen het bedrijf dat AI geen bedreiging vormt voor de werkgelegenheid, maar juist een kans biedt om de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Het bedrijf erkent echter ook dat grote taalmodellen (LLMs) – een type kunstmatige intelligentie dat wordt gebruikt voor het begrijpen en genereren van menselijke taal – niet altijd de perfecte antwoorden bieden. Daarom vertrouwt Thomson Reuters op de interne expertise van haar medewerkers om de modellen te corrigeren. Het bedrijf begrijpt het belang van het combineren van geavanceerde technologie met menselijke expertise, om op die manier de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de informatie die het levert te waarborgen.

Concluderend, Thomson Reuters omarmt de mogelijkheden van AI terwijl het tegelijkertijd het belang van menselijke expertise erkent. De organisatie ziet AI niet als een vervanging voor mensen, maar als een hulpmiddel om de efficiëntie te verhogen en klanten beter en sneller te bedienen. Met deze aanpak bewijst Thomson Reuters eens te meer een pionier en leider te zijn in de wereld van nieuws en informatie.