/

4 August 2023

SoftBank lanceert SB Intuitions: revolutionaire AI-diensten geoptimaliseerd voor de Japanse taal.

SoftBank heeft een nieuwe onderneming gelanceerd met de naam SB Intuitions. Deze nieuwe onderneming zal zich bezighouden met het onderzoeken en ontwikkelen van Grote Taalmodellen (LLM’s) die speciaal zijn geoptimaliseerd voor de Japanse taal. Deze stap zet SoftBank op het snijvlak van technologische innovatie en taalkundige expertise, terwijl het de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) omarmt om bestaande diensten te verbeteren en nieuwe te creëren.

SB Intuitions zal volledig in het bezit zijn van SoftBank. Het bedrijf heeft plannen om generatieve AI-diensten te bouwen en verkopen die zijn gebaseerd op de Japanse taal. Met deze unieke focus op de Japanse taal, streeft SoftBank ernaar om AI-technologieën te creëren die authentiek zijn voor Japanse gebruikers, zowel op consumenten- als zakelijk niveau.

Om dit te bereiken, zal SoftBank gebruik maken van gegevens die worden gehuisvest in Japanse datacenters. Hoewel er nog geen details zijn bekendgemaakt over de wijze waarop deze gegevens worden verkregen, is het duidelijk dat het bedrijf van plan is om gebruik te maken van zijn uitgebreide consumenten- en bedrijfsactiviteiten in Japan.

Het leiderschap van deze nieuwe onderneming is in handen van Hironobu Tamba, een ervaren medewerker van SoftBank. Het bedrijf begint met een ingebracht kapitaal van 150 miljoen yen (ongeveer 1 miljoen dollar).

Tot op heden heeft SoftBank een optimistische houding getoond ten opzichte van investeringen in AI, hoewel het bedrijf nog niet veel succes heeft behaald met deze initiatieven. Niettemin gelooft SoftBank stellig dat generatieve AI een technologie zal zijn van onvergelijkbaar belang.

Het is het doel van het bedrijf om een in eigen land geproduceerde generatieve AI te ontwikkelen die beter past bij de Japanse bedrijfscultuur en -praktijken. Het ontwikkelen van technologie die is afgestemd op de unieke eisen en tradities van de Japanse markt, zal naar verwachting de acceptatie van AI in het land aanzienlijk vergemakkelijken.

SoftBank heeft een strategische alliantie met Microsoft en heeft laten weten dat het intern gebruik zal maken van Microsoft’s Copilot-service. Deze samenwerking verstevigt de aanwezigheid van SoftBank in de AI-sector nog verder en verzekert het bedrijf van technologische ondersteuning van een wereldleider op het gebied van software-ontwikkeling.

Met de lancering van SB Intuitions zet SoftBank een spannende stap in de wereld van AI en taalkundige technologie. Het is een teken van de groeiende invloed van AI in allerlei industrieën en de voortdurende focus op technologische innovatie binnen het bedrijf.