/

4 August 2023

Optimaliseer uw data-gebruik met Salesforce’s Einstein Studio in de Data Cloud

Salesforce, de wereldwijd erkende leider in Customer Relationship Management (CRM), heeft Einstein Studio geïntroduceerd. Deze nieuwe toevoeging stelt klanten in staat om hun eigen modellen en bedrijfseigen gegevens in te brengen in de Data Cloud van Salesforce. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Salesforce en markeert een strategische verschuiving naar het positioneren van het bedrijf als data-gecentreerd.

Einstein Studio is een beheerconsole binnen Data Cloud waarmee klanten bestaande modellen kunnen importeren zonder dat er een ETL-proces (extraheren, transformeren, laden) nodig is. Dit betekent dat gegevens gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd en gebruikt, waardoor processen worden gestroomlijnd en de efficiëntie wordt verhoogd.

De oplossing is specifiek gericht op bedrijven met geavanceerde data teams die modellen hebben gebouwd op andere platforms, zoals Amazon SageMaker. Het stelt deze bedrijven in staat om hun bestaande werk te gebruiken en te integreren met Salesforce, waardoor ze nog beter kunnen inspelen op hun bedrijfsbehoeften.

Salesforce werkt ook aan pilots met Google Vertex AI en heeft plannen om in de toekomst andere platforms zoals Databricks en Snowflake te ondersteunen. Dit versterkt hun positie als een veelzijdige en aanpasbare data-oplossing, die voldoet aan de behoeften van een breed scala aan bedrijven en sectoren.

Einstein Studio stelt klanten in staat om aangepaste voorspellende modellen te ontwerpen voor taken zoals productonderhoud en aanbevelingen. Het kan ook werken met Large Language Models (LLM’s) om inhoud te genereren en hallucinaties te verminderen door verbinding te maken met een grafiekdatabase op basis van Salesforce-gegevens.

Eenmaal geïmporteerd, kunnen de modellen worden gebruikt in Salesforce-workflows om inzichten te genereren en acties te activeren. Dit betekent dat bedrijven hun data efficiënter kunnen gebruiken, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en een hogere mate van automatisering kunnen bereiken.

Met de mogelijkheid om verbinding te maken met Amazon SageMaker en het meebrengen van uw eigen model, is Einstein Studio nu algemeen beschikbaar. Dit betekent dat alle Salesforce-klanten nu toegang hebben tot deze krachtige tool, en nog beter gebruik kunnen maken van hun gegevens om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

Samenvattend betekent de introductie van Einstein Studio door Salesforce een spannende ontwikkeling voor klanten die hun eigen modellen en gegevens willen integreren met de krachtige Data Cloud van Salesforce. Het stelt bedrijven in staat om hun data-gebruik te optimaliseren en biedt een flexibel, aanpasbaar platform dat kan worden afgestemd op hun specifieke behoeften.