/

3 August 2023

SettleMint lanceert AI-assistent voor efficiënte blockchain-implementatie in bedrijven.

SettleMint, de ontwikkelaar van een low-code blockchain-programmeertool, heeft een AI-assistent geïntegreerd in zijn platform. Deze AI-assistent is ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het creëren van slimme contracten, de integratie van gegevens en het verbeteren van kwaliteitscontroles.

Dit innovatieve hulpmiddel is een reactie op het aanhoudende tekort aan technische vaardigheden in bedrijven die blockchain-technologie willen implementeren. De complexiteit van blockchain-technologie kan verwarrend zijn voor velen, maar SettleMint’s AI-assistent vergemakkelijkt deze taak aanzienlijk. Het legt de functie van elke regel code uit en helpt ontwikkelaars zo fouten te herkennen en te begrijpen.

Hoewel de AI-assistent suggesties kan doen om kwetsbaarheden te vermijden, blijven technische audits noodzakelijk. Deze audits voegen een extra laag van beveiliging toe en waarborgen de integriteit van de code. De AI-assistent is niet bedoeld om deze controles te vervangen, maar dient als aanvulling op dit proces.

SettleMint traint de AI-assistent met behulp van OpenAI’s GPT-4. Dit is een geavanceerd model voor kunstmatige intelligentie dat het mogelijk maakt om de assistent continu bij te werken met de meest recente informatie over blockchain-ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat de AI-assistent altijd op de hoogte is van de nieuwste trends en technieken.

Het bedrijf heeft een gestage groei van gebruikers doorgemaakt en heeft contracten getekend met een verkoop die dit jaar met 3-4 keer is vermenigvuldigd. Dit wijst op een groeiende appreciatie voor de oplossingen die SettleMint biedt en is een sterk teken van het potentieel van blockchain-technologie.

De enterprise blockchain-ruimte wordt volwassener, met grotere groepen die interne opleidingen ondergaan. Slimme contracten worden niet langer alleen in theorie besproken, maar worden nu ook gebruikt voor praktische doeleinden zoals ticketverkoop en bewijs van eigendom. Dit zijn tastbare voorbeelden van hoe blockchain-technologie een relevante rol kan spelen in ons dagelijks leven.

SettleMint breidt uit naar Azië met financiering van Fujitsu en ziet ook groeipotentieel in het Midden-Oosten. De uitbreiding naar nieuwe markten is een duidelijk teken van de ambitie van het bedrijf om een leidende rol te spelen in de wereld van blockchain-technologie.

SettleMint’s integratie van een AI-assistent in zijn platform onderstreept de toewijding van het bedrijf aan innovatie en gebruiksgemak. Het is een duidelijk signaal dat het bedrijf erop gericht is om de barrières die geassocieerd worden met blockchain-technologie te verminderen en de adoptie ervan te vergroten.