/

3 August 2023

Pinterest versnelt samenwerking met Amazon en boekt positieve resultaten met AI, waardoor het zich onderscheidt in e-commerce.

Pinterest heeft onlangs tijdens haar Q2 2023 winstrapportage een update gegeven over haar samenwerking met Amazon en haar inspanningen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De meerjarige overeenkomst met Amazon vordert sneller dan verwacht en live verkeerstesten van Amazon-advertenties tonen al positieve resultaten.

Pinterest gelooft dat de samenwerking met Amazon meer verkoopbaar materiaal naar de site zal brengen. Dit vormt een essentiële stap voor Pinterest, omdat het streeft naar een sterkere integratie van e-commerce in zijn platform, om zo op een effectieve manier de concurrentie aan te gaan met andere sociale media giganten.

Bovendien maakt het bedrijf gebruik van next-generation AI-technologieën om meer relevante en gepersonaliseerde inhoud naar voren te brengen, de relevantie van advertenties te verbeteren, en gebruikersbetrokkenheid te stimuleren. Deze technologische vooruitgang legt de basis voor een meer intuïtieve en gepersonaliseerde gebruikerservaring.

AI speelt ook een cruciale rol in de groei en verhoogde betrokkenheid van gebruikers. Pinterest heeft laten weten dat het aantal wereldwijde maandelijks actieve gebruikers is gestegen tot 465 miljoen. Dit onderstreept het potentieel van de integratie van AI in de gebruikerservaring en illustreert hoe Pinterest deze technologie gebruikt om haar gebruikersbestand uit te breiden.

Het gebruik van next-gen AI in reclame heeft geleid tot een verlaging van de kosten per actie en een stijging van de click-through rates. Door de kracht van AI te benutten, heeft Pinterest een efficiëntere en effectievere advertentiestrategie kunnen creëren, wat niet alleen voordelig is voor het bedrijf zelf, maar ook voor adverteerders die hun producten op het platform aanbieden.

Wat betreft de financiële prestaties, rapporteerde Pinterest een omzet van $708 miljoen voor het kwartaal, wat de verwachtingen van analisten overtrof. Echter, ondanks deze positieve cijfers, daalde de aandelenkoers door een tegenvallende begeleiding voor Q3.

In conclusie, de ontwikkelingen bij Pinterest tonen aan dat het bedrijf zich in een spannende fase van groei en innovatie bevindt. Met de snelle voortgang van haar samenwerking met Amazon en de succesvolle implementatie van AI, is Pinterest goed gepositioneerd om haar platform te blijven verbeteren en te groeien in de toekomst. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze strategieën zich in de komende kwartalen zullen ontwikkelen.