/

3 August 2023

GoStudent haalt $95 miljoen op voor AI-gedreven leeroplossingen en breidt uit in DACH-regio.

GoStudent, een laat stadium tutor marktplaats, heeft $95 miljoen opgehaald in een strategische fondsenwerving van investeerders zoals Deutsche Bank, Left Lane Capital, DN Capital, Tencent, Prosus, DST, Coatue, en Softbank Vision Fund 2. Het bedrijf, dat zich inzet voor verbeterde hybride leermogelijkheden, zal deze fondsen aanwenden om hun aanwezigheid in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) uit te breiden.

GoStudent is vooral bekend om hun virtuele realiteit taal leerplatform, een innovatief concept dat het leerproces boeiender en interactiever maakt. Deze laatste financieringsronde zal het bedrijf ook in staat stellen verder te investeren in de ontwikkeling van door AI aangedreven tools. Deze technologie zal het bedrijf in staat stellen om op maat gemaakte leerpaden te creëren voor elk individueel kind.

Een van de projecten die GoStudent van plan is te ondernemen, is het ontwikkelen van een AI lessenplan generator. Deze tool, die getraind zal zijn op het lokale curriculum, wordt verwacht gemiddeld 15 minuten per les te besparen voor de duizenden docenten die verbonden zijn met het platform.

De overname van Studienkreis, een traditioneel bijlesbedrijf in Duitsland, maakte deel uit van de strategie van GoStudent om complementaire producten samen te voegen. Dit markeerde een belangrijke stap voor het bedrijf om de traditionele manier van bijles te integreren in hun moderne, technologie-gedreven platform.

Het platform van GoStudent heeft nu meer dan 23.000 docenten en heeft een geschatte waarde van €3 miljard bereikt. Deze indrukwekkende cijfers tonen aan dat het bedrijf succesvol is geweest in het aantrekken van investeringen en groei, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de hybride leeroplossingen die ze bieden.

GoStudent’s engagement om technologie en onderwijs te combineren is zeker een game-changer in de educatieve sector. Met hun continue inspanningen om de digitale leermogelijkheden te verbeteren en te personaliseren, kunnen we verwachten dat GoStudent de manier waarop we leren blijft herdefiniëren. De recente financiering bevestigt het vertrouwen van de investeerders in GoStudent’s visie om de leerervaring te verbeteren door middel van innovatie.