/

3 August 2023

GitHub lanceert revolutionaire code-referentiefunctie voor Copilot: meer controle en gemak voor ontwikkelaars!

GitHub, het toonaangevende platform voor softwareontwikkeling, heeft een privé bètaversie gelanceerd van een code-referentiefunctie voor GitHub Copilot. Deze nieuwe functie vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit in het faciliteren van het codewerkproces, waarbij ontwikkelaars geavanceerde hulp krijgen bij het navigeren door codefragmenten.

In plaats van code die overeenkomt met wat Copilot genereert automatisch te blokkeren, stelt deze nieuwe functie ontwikkelaars in staat om deze te zien. Dit geeft hen de vrijheid om te kiezen of ze de code willen afwijzen, direct willen gebruiken, of Copilot het willen laten herschrijven om overeenkomst met de originele code te voorkomen. Dit vertegenwoordigt een veel fijnere controle over het codewerkproces dan de originele blokkeringsfunctie, die werd beschouwd als een “bot instrument” dat de controle beperkte en de verkenning van bestaande bibliotheken en pull-aanvragen verhinderde.

Eén van de duidelijke voordelen van deze code-referentiefunctie is het gemak dat het biedt bij het omgaan met veelvoorkomende algoritmen die op verschillende plaatsen bestaan. Hieruit blijkt de toewijding van GitHub aan het ondersteunen van de ontwikkelaarsgemeenschap bij het oplossen van complexe codeproblemen.

Het is momenteel niet mogelijk om resultaten te filteren op basis van specifieke licenties. GitHub is echter geïnteresseerd in feedback over deze functie en staat open voor suggesties om deze verder te verbeteren.

De code-referentiefunctie is meer geneigd om in actie te komen wanneer er minder context is voor Copilot om mee te werken. Dit illustreert het vermogen van de functie om te reageren op de dynamische uitdagingen van het coderingsproces.

Om deze functie mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van een snelle zoekmachine die geschikte code en de bijbehorende licentie opspoort. Toekomstplannen omvatten de toevoeging van sorteermogelijkheden, wat de functionaliteit van de tool verder zal verrijken.

Het uiteindelijke doel van deze functie is om ontwikkelaars in staat te stellen de overeenkomst te begrijpen en geïnformeerde beslissingen te nemen over de code. Het belichaamt een visie van grotere transparantie en controle binnen het coderingsproces, afgestemd op de evoluerende behoeften van de ontwikkelaarsgemeenschap. Het is een opwindende tijd voor codeurs over de hele wereld, aangezien GitHub blijft innoveren en de manier waarop we software creëren, transformeren.