/

3 August 2023

Autonoom rijden bij Xpeng ondergaat belangrijke verschuiving met vertrek vicepresident Wu: wat zijn de gevolgen?

Er heeft een belangrijke verschuiving plaatsgevonden bij Xpeng, een van de vooraanstaande bedrijven in de wereld van elektrische voertuigen (EV) en autonoom rijden. Xinzhou Wu, de vicepresident van de afdeling voor autonoom rijden bij Xpeng, heeft zijn ontslag ingediend. De redenen voor zijn vertrek zijn van persoonlijke aard en hebben te maken met familieomstandigheden.

Wu heeft een cruciale rol gespeeld bij Xpeng en heeft het bedrijf geholpen om een voorsprong te krijgen in de competitie rondom intelligent rijden ten opzichte van andere EV-rivalen. Onder zijn leiding heeft het interne ontwikkelingsteam van Xpeng het geavanceerde rijhulpsysteem Xpeng Navigation Guided Pilot (XNPG) gecreëerd.

Dit systeem maakt deel uit van de ambitieuze toekomstplannen van Xpeng. Het bedrijf streeft ernaar om het aantal handmatige overnames bij het gebruik van zijn snelwegnavigatie te verminderen tot één of minder per 1.000 kilometer tegen het einde van 2023. Dit is een uitdagend doel in de wereld van autonoom rijden, waar de betrouwbaarheid en veiligheid van systemen altijd voorop moet staan.

Tesla, een van Xpeng’s grootste concurrenten, heeft zijn Full Self-Driving (FSD) systeem nog niet beschikbaar gemaakt in China. Dit biedt Xpeng de mogelijkheid om hun technologie verder te verfijnen en te verbeteren voordat ze directe concurrentie op dit vlak van Tesla ondervinden in China.

Er doen geruchten de ronde dat Wu mogelijk een hoge functie gaat bekleden in de afdeling voor autonoom rijden bij Nvidia. Dit is een interessante ontwikkeling omdat Xpeng en Nvidia al geruime tijd samenwerken op het gebied van chips.

Het is Liyun Li, momenteel senior director van autonoom rijden bij Xpeng, die de rol van Wu zal overnemen. Li heeft dus de taak om het ambitieuze werk van Wu voort te zetten en Xpeng’s leidende positie in de wereld van autonoom rijden te behouden en verder uit te bouwen.

Het vertrek van Wu komt op een moment dat Xpeng net een investering van Volkswagen heeft aangekondigd om gezamenlijk EV-modellen voor de Chinese markt te ontwikkelen. Dit soort investeringen versterken de positie van Xpeng en bieden het bedrijf meer mogelijkheden om te investeren in technologie en infrastructuur.

Met het vertrek van Wu komt er een einde aan een tijdperk bij Xpeng. Wu maakte deel uit van een groep AI-experts die terugkeerden naar China vanuit Silicon Valley. Zijn bijdragen, passie en visie zullen ongetwijfeld gemist worden bij Xpeng, maar zijn vertrek biedt ook nieuwe kansen voor het bedrijf en de mensen die de toekomst van autonoom rijden vormgeven.