/

2 August 2023

Inworld: Kunstmatige Intelligentie voor Levensechte Game-ervaringen in de Toekomst

Inworld, een innovatieve startup gelanceerd door het team achter API.AI, is bezig met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) technologie die dynamische dialogen in videogames kan genereren. Deze technologische vooruitgang belooft de manier waarop we videogames beleven, drastisch te veranderen en vormt de volgende stap in de evolutie van interactieve entertainment.

De technologie van Inworld maakt gebruik van meerdere machine learning modellen om menselijke communicatie na te bootsen. Dit stelt ontwikkelaars in staat om personages en niet-speelbare personages (NPC’s) te creëren die autonoom kunnen praten en handelen. Dit resulteert in een meer levensechte game-ervaring, waarbij de grenzen tussen virtuele en fysieke werelden steeds verder vervagen.

De NPC’s van Inworld hebben een geheugen en kunnen informatie oproepen, doelen stellen en acties initiëren. Ze kunnen ook worden aangepast met persoonlijkheden en emoties, waardoor elke NPC uniek is en een eigen ‘leven’ lijkt te hebben. Dit draagt bij aan een meeslepende ervaring waarbij spelers zich echt verbonden kunnen voelen met de personages in de game.

Daarnaast heeft het bedrijf veiligheidstechnologie geïntegreerd die controleert op grofheid, vooringenomenheid en toxiciteit, om ervoor te zorgen dat de personages in overeenstemming blijven met het merkimago. Dit is een belangrijk aspect, aangezien het helpt om een veilige en respectvolle spelomgeving te garanderen.

Inworld heeft met succes $30 miljoen aan financiering opgehaald van investeerders waaronder Lightspeed Venture Partners. Hiermee komt het totale opgehaalde bedrag op meer dan $100 miljoen, wat het bedrijf een waardering geeft van $500 miljoen.

Het bedrijf heeft samengewerkt met merken als NetEase Games, Niantic, LG Uplus en Alpine Electronics om AI-gestuurde NPC-ervaringen te bouwen. Deze samenwerkingen laten zien hoe de technologie van Inworld kan worden toegepast in een breed scala aan games, ter uitbreiding van de mogelijkheden en het verbeteren van de speelervaring.

Inworld is van plan om in de komende maanden een open-source versie van zijn karaktercreatie tool, Character Engine, te lanceren. Het bedrijf wil hiermee meer hobbyisten aantrekken en zijn gebruikersbasis uitbreiden. Het openstellen van deze technologie voor de gemeenschap kan de innovatie in de industrie versnellen en de deur openen naar nieuwe en spannende toepassingen.

Het bedrijf kijkt echter verder dan alleen gaming. Ze zien mogelijkheden voor hun technologie in andere sectoren zoals marketingcampagnes, klantenservice en entertainment. De mogelijkheid om interactieve, autonome figuren te creëren, kan in deze gebieden voor een revolutie zorgen en biedt spannende mogelijkheden voor de toekomst.

Zo blijft Inworld de grenzen van AI-technologie verleggen en een nieuwe standaard zetten voor interactief entertainment. Met hun innovatieve benadering en toewijding aan het creëren van boeiende en levensechte ervaringen, belooft de toekomst van dit bedrijf veelbelovend te zijn.