/

2 August 2023

Google’s AI Test Kitchen-app verdwijnt uit app stores terwijl focus verschuift naar webplatform

Google heeft zijn AI Test Kitchen-app verwijderd uit de Play Store en App Store, bevestigde het bedrijf onlangs. De AI Test Kitchen maakte het gebruikers mogelijk om te interageren met projecten aangedreven door AI-modellen zoals LaMDA 2. Nu heeft Google aangekondigd dat zijn focus zal verschuiven naar het webplatform.

Voorheen huisvestte de Test Kitchen alleen het MusicLM-experiment, een taal-naar-muziek-model. Hoewel deze verandering voor sommigen misschien onverwacht komt, heeft Google een geschiedenis van het sluiten van apps en experimenten zonder voorafgaande kennisgeving. Het bedrijf heeft mogelijk besloten om zich te concentreren op het testen van functies voor zijn consumentenproducten en zich te richten op grote taalmodellen en generatieve AI-tools.

In mei introduceerde Google Labs, waar gebruikers zich konden aanmelden voor experimenten met generatieve AI. De Google Labs-pagina bevat verschillende projecten, zoals Search Labs, NotebookLM, AI-gerichte Workspace-functies en natuurlijk MusicLM.

De aanwezigheid van meerdere AI-experimentproducten van Google kan echter verwarrend zijn voor gebruikers. Het is daarom logisch dat de focus verschoven wordt naar slechts één platform. Met deze verschuiving kunnen ze hun AI-experimenten consolideren, wat mogelijk ook het updaten van de experimenten vergemakkelijkt.

De stap om zich uitsluitend op het webplatform te concentreren, valt in lijn met de strategie van Google om zijn AI-experimenten te stroomlijnen. Dit zorgt ervoor dat ze beter kunnen voldoen aan de behoeften van de gebruikers en tegelijkertijd hun technologische ontwikkelingen kunnen bevorderen.

Het is duidelijk dat Google’s benadering van AI-experimenten blijft evolueren. Het is interessant om te zien hoe de focusverschuiving naar het webplatform de toekomstige ontwikkeling van AI-projecten en -producten zal beïnvloeden. Het zou ook kunnen betekenen dat er meer kansen zijn voor gebruikers om direct betrokken te zijn bij het testen en verbeteren van deze technologieën.

Dit is een verder bewijs van het commitment van Google om de toepassing van AI-technologie in hun producten te verbeteren. Terwijl ze blijven investeren in innovatie, ligt hun prioriteit duidelijk bij het leveren van hoge kwaliteit en bruikbare producten voor hun gebruikers.

Het is dus duidelijk dat, hoewel Google de AI Test Kitchen-app heeft gesloten, het bedrijf niet stopt met experimenteren en innoveren op het gebied van AI. We kunnen in de nabije toekomst zeker nog meer spannende ontwikkelingen verwachten vanuit de tech-gigant.