/

2 August 2023

Google’s AI-gedreven Search Experiment biedt nu contextuele beelden en video’s, wat de gebruikerservaring verbetert.

Google heeft onlangs een update aangekondigd voor zijn AI-gestuurde Zoek Generatieve Experiment (SGE). Deze geavanceerde zoekfunctie, oorspronkelijk beschikbaar gesteld aan een selecte groep gebruikers via Google Labs, biedt nu contextuele afbeeldingen en video’s die gerelateerd zijn aan zoekopdrachten.

Een cruciaal onderdeel van deze vernieuwing is dat het SGE nu afbeeldingen of video’s direct in het generatieve zoekvoorstelvak weergeeft voor relevante zoekopdrachten. Dit betekent dat als u op zoek bent naar specifieke informatie, u mogelijkerwijs een visuele voorstelling van uw zoekopdracht rechtstreeks in de suggestiebox ziet. Dit kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren door een nieuw niveau van contextuele relevantie toe te voegen.

Naast deze visuele verbeteringen heeft Google ook de publicatiedatum van voorgestelde links toegevoegd. Deze toevoeging benadrukt de recentheid van de informatie, waardoor gebruikers in staat gesteld worden om de meest actuele en relevante gegevens te vinden. Google heeft ook prestatieverbeteringen doorgevoerd om gebruikers snellere AI-gestuurde zoekresultaten te bieden.

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het testen van deze AI-gestuurde zoekfuncties kunnen zich aanmelden via Search Labs. Zodra ze zich hebben aangemeld, kunnen ze van deze functies gebruik maken op verschillende platforms.

Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van Google’s grotere inspanningen om generatieve AI te verkennen en te integreren in zijn producten. Dit is te zien in producten zoals de chatbot Bard en AI-gestuurde functies in Workspace-tools. Genereatieve AI is ook geïntegreerd in Google Assistant, waarmee de mogelijkheden voor interactie en automatisering verder worden uitgebreid.

Bovendien heeft Google de ondersteuning van Bard uitgebreid tot 40 talen in de EU. Dit is een aanzienlijke verbetering, die de toegankelijkheid van deze chatbot voor gebruikers in heel Europa vergroot.

Google heeft generatieve AI ook omarmd in zakelijke oplossingen. Het bedrijf erkent het potentieel van deze technologie om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de workflow te verbeteren. Door generatieve AI in te zetten, kunnen bedrijven profiteren van intelligente automatisering en verhoogde efficiëntie.

Google blijft dus onvermoeibaar werken aan het verbeteren van de gebruikerservaring en het integreren van AI in hun producten. Met deze nieuwe updates en verbeteringen aan het SGE, wordt de zoekervaring van de gebruiker nog rijker en relevanter. Het is duidelijk dat de toekomst van zoeken bij Google, en bij technologie in het algemeen, in hoge mate afhangt van de voortdurende ontwikkeling en implementatie van generatieve AI.