/

1 August 2023

Steg.AI revolutioneert digitale watermerken met onzichtbare AI-technologie

Steg.AI heeft een nieuwe manier ontwikkeld om watermerken onzichtbaar in digitale media in te bedden, gebaseerd op diepgaand leren. Dankzij dit innovatieve concept kan een watermerk gemakkelijk worden toegepast en gedetecteerd. Bovendien is het uiterst robuust tegen transformaties en hercoderingen.

In het digitale tijdperk is het steeds belangrijker om de herkomst van media te kunnen aantonen, met name nu AI-gegenereerde content en online diefstal van intellectueel eigendom steeds vaker voorkomen. De technologie van Steg.AI biedt hier een oplossing voor.

In plaats van een statisch watermerk te gebruiken, zet Steg.AI een paar machine learning modellen in om het watermerk op maat te maken voor het beeld. Hierdoor wordt het watermerk bijna onmerkbaar voor het menselijk oog, echter is het voor het decodeeralgoritme eenvoudig te detecteren. Het watermerk fungeert als een onzichtbare en onveranderlijke QR-code. Hoewel de exacte hoeveelheid gegevens die kunnen worden ingebed niet wordt bekendgemaakt.

Het potentieel van deze technologie is enorm. Het kan namelijk worden toegepast in verschillende industrieën, waaronder de stockfotografie, sociale media, filmstudio’s en documentbeveiliging. Steg.AI biedt integraties op bedrijfsniveau als een SaaS-oplossing, waardoor media automatisch gemarkeerd en gevolgd kunnen worden als onderdeel van het normale afhandelingsproces.

Financieel heeft Steg.AI ook al een aanzienlijke erkenning gekregen. Het bedrijf heeft $1,2 miljoen aan subsidies en angel-investeringen ontvangen en heeft onlangs een serie A-financieringsronde van $5 miljoen opgehaald, geleid door Paladin Capital Group.

Kortom, Steg.AI zet een nieuwe standaard voor digitale watermerken en biedt een ongeëvenaarde manier om de herkomst van digitale content te bewaken en te beschermen. Het gebruik van diepgaand leren en machine learning-modellen zorgt ervoor dat het watermerk niet alleen onzichtbaar wordt ingebed, maar ook robuust is tegen transformaties en hercoderingen. Met de toenemende dreiging van AI-gegenereerde content en online IP-diefstal, biedt deze technologie een cruciale oplossing voor het beschermen van digitale eigendommen en het aantonen van authenticiteit.