/

27 July 2023

Samsung vermindert productie geheugenchips; focust op AI-gerelateerde chips en innovatie.

Samsung Electronics, een van de wereldleiders op het gebied van technologie, kondigde recentelijk aan dat het bedrijf zijn productie van geheugenchips, waaronder NAND-flash die in smartphones en pc’s wordt gebruikt, gaat terugschroeven. Dit belangrijke nieuws komt na een zorgwekkend rapport waaruit blijkt dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar een operationeel verlies van $3,4 miljard heeft geleden in zijn geheugenchipdivisie.

In plaats van zich te focussen op de productie van conventionele geheugenchips, heeft Samsung aangegeven dat het zijn inspanningen wil verdubbelen op het gebied van hoogpresterende geheugenchips, zoals High Bandwidth Memory (HBM), tegen 2024. Deze beslissing is ingegeven door de sterke vraag naar dergelijke producten als gevolg van de robuuste investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf merkt op dat de vraag naar dichte en hoogwaardige producten, die wordt aangestuurd door verhoogde investeringen in AI, sterk blijft.

Hoewel Samsung zijn productieverlagingen voor traditionele geheugenchips zal voortzetten, is het bedrijf van plan zijn capaciteiten te verdubbelen voor hoogwaardige geheugenchips, waaronder HBM. Deze chips worden gebruikt in een breed scala aan apparaten, van smartphones tot servers.

In een ambitieuze zet heeft Samsung ook aangekondigd dat het bedrijf van plan is om tegen 2025 de productie van 2-nanometer onderdelen voor mobiele telefoons te introduceren. Deze toekomstgerichte strategie weerspiegelt Samsung’s toewijding aan innovatie en technologische vooruitgang, zelfs in tijden van economische uitdagingen.

Echter, het is niet allemaal somber nieuws voor het bedrijf. Ondanks een daling van de operationele winst tot 670 miljard won in het tweede kwartaal van 2023, van 14,1 biljoen won een jaar eerder, verwacht Samsung dat de wereldwijde vraag naar geheugenchips in de tweede helft van dit jaar geleidelijk zal herstellen.

Het is duidelijk dat Samsung zich blijft inzetten voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan zijn klanten. Dit komt tot uiting in hun recente onthulling van de nieuwste modellen tijdens een internationaal productlanceerevenement. Ondanks de uitdagingen keert Samsung terug naar de tekentafel, innoveert en past zich aan de veranderende marktomstandigheden aan, wat getuigt van de veerkracht en toewijding van het bedrijf.

Deze recente ontwikkelingen bij Samsung geven ons een waardevolle inkijk in de huidige stand van zaken en toekomstige richting van de technologiegigant. Het ziet er naar uit dat Samsung, ondanks enkele hobbels op de weg, vastbesloten is om zijn positie in de voorhoede van technologische innovatie en productie te behouden.