/

27 July 2023

Ontdek Artifact: De Nieuwsapp met Door AI Aangedreven Stemmen

Als je de naam Artifact nog niet kent, wordt het hoog tijd om kennis te maken. Artifact is een gepersonaliseerde nieuwsapp die is ontwikkeld door de oprichters van Instagram. Vandaag kondigt het bedrijf een gloednieuwe functie aan die de appervaring naar een hoger niveau tilt. Het gaat om een door AI aangedreven tekst-naar-spraakfunctie die de manier waarop gebruikers nieuws consumeren volledig zal veranderen.

Wat deze functie zo uniek maakt, is de mogelijkheid om stemmen te kiezen die op een natuurlijke manier klinken. Je kunt de stemmen zelfs aanpassen met verschillende accenten en snelheden. Dit zorgt voor een veel aangenamere luisterervaring dan de traditionele, monotone tekst-naar-spraakfuncties die we gewend zijn.

Maar dat is nog niet alles. Artifact gaat verder dan de norm door beroemde stemmen aan te bieden zoals die van Snoop Dogg en Gwyneth Paltrow. Ook zijn er een aantal grappige stemmen beschikbaar, zoals die van “Mr. President” en “Dwight” uit de populaire televisieserie “The Office”. Of je nu in de stemming bent voor iets serieus of gewoon een glimlach op je gezicht wilt toveren, Artifact heeft de perfecte stem voor jou.

Deze stemmen zijn gratis beschikbaar voor alle gebruikers. Je kunt kiezen uit verschillende accenten, waaronder Engels (UK), Australisch, Nigeriaans en Zuid-Afrikaans. Of je nu wilt luisteren naar een nieuwsartikel in je moedertaal of je wilt onderdompelen in een andere cultuur, Artifact maakt het mogelijk.

Bovendien kun je naar nieuwsartikelen luisteren terwijl je verder surft in de app. Dit betekent dat je altijd op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws, zelfs als je bezig bent met andere dingen.

Dit is echter niet de eerste keer dat Artifact AI-technologie heeft geïntroduceerd om de gebruikerservaring te verbeteren. Eerder introduceerde de app al functies zoals het herschrijven van clickbait-koppen en het samenvatten van verhalen met behulp van AI. De aanbevelingssystemen van Artifact gebruiken AI om inhoud op maat te maken op basis van gebruikersgedrag.

Artifact bevindt zich in een competitieve markt, met concurrenten zoals Toutiao, SmartNews, News Break, Pocket, Matter en Instapaper. Ondanks de positieve beoordelingen heeft Artifact nog geen mainstream adoptie bereikt. Maar met deze nieuwe functie is het bedrijf goed gepositioneerd om een sterke concurrent te worden in de branche.

De nieuwe door AI aangedreven stemmen zijn vanaf vandaag beschikbaar in een app-update. Met deze nieuwe toevoeging streeft Artifact ernaar om de nieuwsconsumptie te revolutioneren en een gepersonaliseerde ervaring te bieden zoals geen ander.