/

27 July 2023

AI-websiteontwerper GUS van Universe democratiseert kwalitatieve websitecreatie zonder code voor gebruikers.

Universe, de maker van mobiele websites zonder code, heeft een door AI aangedreven website-ontwerper gelanceerd met de naam GUS (Generative Universe Sites) in bèta. GUS biedt gebruikers de mogelijkheid om aangepaste websites te bouwen en te lanceren vanaf hun iOS-apparaat.

De interactie met GUS begint met een tekstgesprek, waarin gebruikers details verschaffen over het type website dat ze willen bouwen en hun specifieke ontwerpvoorkeuren. GUS creëert vervolgens een aanpasbare lay-out voor de website, die gebruikers kunnen wijzigen zonder dat er codering nodig is. Zodra ze tevreden zijn, kunnen gebruikers hun website publiceren.

Universe heeft als doel iedereen in staat te stellen het internet te bouwen en is van plan om in de toekomst de GUS-ervaring naar het web te brengen, waardoor de toegang wordt uitgebreid tot meer dan alleen iOS-gebruikers. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel dat vergelijkbaar is met de AI Site Generator van Wix, die ook websites genereert op basis van gebruikersbeschrijvingen.

Zowel Universe als Wix hebben als doel kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het lanceren en onderhouden van websites om de verkoop te stimuleren. GUS is echter niet alleen gericht op bedrijven, het kan door iedereen worden gebruikt om eenvoudig een website te maken. Dit biedt een ongekende mogelijkheid voor zowel bedrijven als particulieren om zonder technische vaardigheden een professionele en aantrekkelijke online aanwezigheid te creëren.

Universe heeft tot nu toe $47,3 miljoen aan financiering opgehaald en blijft met GUS de toegankelijkheid en inclusiviteit in webdesign bevorderen. Het bedrijf ziet de potentie van AI in de ontwerpsfeer en benut deze om de creatieve macht in handen te leggen van diegenen die anders misschien niet de middelen of vaardigheden zouden hebben om hun eigen website te bouwen.

GUS is een spannende ontwikkeling in de wereld van webdesign, die de toegankelijkheid van kwalitatief hoogwaardige websitecreatie democratiseert. Met zijn AI-technologie en gebruiksvriendelijke interface belooft GUS een waardevol hulpmiddel te worden voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en effectieve manier om hun online aanwezigheid te beheren.