/

27 July 2023

Adobe’s Generative Expand in Photoshop: Vergroot en verklein afbeeldingen zonder beperkingen!

Adobe, de wereldberoemde softwaregigant, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in zijn toonaangevende grafisch ontwerpprogramma, Photoshop, genaamd Generative Expand. Deze innovatieve functie is ontworpen om de mogelijkheden van het bewerken en manipuleren van afbeeldingen uit te breiden, een stap verder dan eerdere Photoshop-versies.

Generative Expand maakt het voor gebruikers mogelijk om afbeeldingen te vergroten en te verkleinen door op het Crop-gereedschap te klikken en te slepen, waardoor het canvas wordt uitgebreid. Dit betekent dat gebruikers de creatieve vrijheid hebben om de grenzen van hun werkgebied te verleggen zonder zich beperkt te voelen door de oorspronkelijke grootte van het canvas.

Na het klikken op de “Generate” knop, wordt AI-gegenereerde inhoud toegevoegd om de nieuwe witte ruimte te vullen en naadloos aan te sluiten bij de bestaande afbeelding. Dit betekent dat de gecreëerde uitbreiding van het canvas niet te onderscheiden is van het originele beeld, waardoor een naadloos en professioneel uitziend resultaat ontstaat.

Het is mogelijk om het canvas te vergroten zonder een tekstprompt te gebruiken, maar wanneer een prompt wordt gebruikt, zal de uitgebreide afbeelding inhoud bevatten die wordt genoemd in de prompt. Dit zorgt voor een nog grotere flexibiliteit bij het bepalen van de uitkomst van de vergrote afbeelding.

De gegenereerde inhoud wordt toegevoegd als een nieuwe laag in Photoshop, die kan worden verwijderd als deze niet naar tevredenheid is. Dit toont aan dat Adobe de controle over het creatieve proces bij de gebruiker houdt, en de mogelijkheid biedt om fouten ongedaan te maken of wijzigingen aan te brengen zonder het originele beeld te beïnvloeden.

Generative Expand is een native integratie in Photoshop, gericht op de geschatte 29 miljoen leden wereldwijd. Het biedt een krachtige nieuwe tool in de gereedschapskist van digitale kunstenaars en ontwerpers en zal ongetwijfeld de manier waarop zij hun werk benaderen, veranderen.

Adobe breidt ook de ondersteuning uit voor de door Firefly aangedreven tekst-naar-afbeelding functies van Photoshop naar meer dan 100 talen. Deze uitbreiding toont Adobe’s toewijding om zijn software en diensten toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, ongeacht hun moedertaal.

Zowel Generative Expand als de uitgebreide taalondersteuning zijn nu beschikbaar in de Photoshop-bèta. Dit betekent dat gebruikers de kans hebben om deze opwindende nieuwe functies uit te proberen en feedback te geven om het uiteindelijke product te helpen verfijnen. Adobe blijft toonaangevend op het gebied van digitale beeldbewerking en blijft innoveren om de grenzen van creativiteit te blijven verleggen.