/

26 July 2023

Protect AI haalt succesvol 35 miljoen dollar op om AI-veiligheid te verbeteren

Het startende bedrijf Protect AI, dat instrumenten ontwikkelt om de veiligheid van AI-systemen te verbeteren, heeft met succes 35 miljoen dollar opgehaald tijdens een Series A-financieringsronde. Het bedrijf heeft plannen om deze fondsen te gebruiken om hun platform te verbeteren, hun onderzoeksinspanningen uit te breiden en nieuwe opensource projecten te lanceren.

Het vlaggenschipinstrument van Protect AI, de AI Radar, geeft inzicht in de componenten van een AI-model. Dit handige hulpmiddel genereert een zogenaamde “machine learning bill of materials”, waarmee potentiële kwetsbaarheden geïdentificeerd kunnen worden. Inzicht in deze kwetsbaarheden is essentieel om de veiligheid van een AI-systeem te kunnen garanderen.

Naast de AI Radar biedt Protect AI ook andere hulpmiddelen om aanvallen op AI te beperken. Eén van de aanvalsmethoden die door Protect AI wordt aangepakt, zijn prompt injectieaanvallen. Bovendien biedt het bedrijf scans aan voor Jupyter Notebook-bestanden om mogelijke veiligheidsissues te detecteren.

Ondanks de concurrentie van andere startende ondernemingen in de AI-veiligheidsruimte, heeft Protect AI al enkele hoge profielen in sectoren als financiën en gezondheidszorg als klanten kunnen binnenhalen. Dit onderstreept het belang en de relevantie van de diensten die Protect AI aanbiedt.

Veiligheid binnen de kunstmatige intelligentie is een cruciale, maar vaak over het hoofd geziene factor. Met de groeiende afhankelijkheid van systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie, wordt ook de behoefte aan robuuste bescherming steeds groter. Protect AI speelt in op deze behoefte en biedt met hun innovatieve tools een antwoord op de veiligheidsuitdagingen van de toekomst.

Het feit dat Protect AI zo’n aanzienlijk bedrag heeft opgehaald tijdens hun Series A-financieringsronde, is een sterke indicatie van het vertrouwen dat investeerders hebben in het bedrijf en hun diensten. Met deze financiële injectie is Protect AI in staat om hun platform en diensten te verbeteren, hun onderzoek uit te breiden en nieuwe initiatieven te lanceren.

In de steeds veranderende technologische landschap is het cruciaal om voorop te blijven lopen, vooral als het gaat om veiligheid. Met de fondsen die ze hebben verzameld, is Protect AI goed gepositioneerd om hun invloed in de AI-veiligheidsruimte verder uit te breiden.