/

26 July 2023

Graft haalt $10 miljoen op en opent zijn AI-platform voor bedrijven

Graft, een ontwikkelingsplatform voor kunstmatige intelligentie (AI), heeft een investering van 10 miljoen dollar opgehaald in een seed-fondsenwervingsronde en stelt zijn platform nu open voor meer bedrijven. Het doel van het platform is om AI toegankelijk te maken voor alle bedrijven, niet alleen voor die met uitgebreide technische middelen.

Adam Oliner, CEO van Graft, heeft eerder aan AI gewerkt bij Slack en gelooft dat hoewel ChatGPT heeft laten zien wat mogelijk is met AI, het bouwen van productieklare applicaties nog steeds een uitdaging is. Graft wil deze uitdaging aanpakken door vooraf gedefinieerde sjablonen, zogenaamde apps, aan te bieden die klanten in staat stellen om snel productiegebruiksscenario’s op te zetten.

Op dit moment biedt het bedrijf apps aan zoals visueel zoeken en het vinden van klantkampioenen. De investering van 10 miljoen dollar werd geleid door Radical Ventures, met deelname van GV.

In totaal heeft Graft nu 14,5 miljoen dollar opgehaald, inclusief een pre-seed-ronde van 4,5 miljoen dollar vorig jaar. De fondsen zullen naar verwachting worden gebruikt om de ontwikkeling van het platform voort te zetten en de toegankelijkheid ervan te vergroten voor een breder scala aan bedrijven.

Graft erkent dat AI een enorme impact heeft op de manier waarop bedrijven werken en interactie hebben met hun klanten, maar dat veel bedrijven nog steeds worstelen om deze technologie volledig te benutten. Door een toegankelijk, eenvoudig te gebruiken platform aan te bieden, streeft Graft ernaar om AI binnen het bereik van alle bedrijven te brengen, ongeacht hun technische capaciteiten.

Het platform biedt ook een krachtige oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun klantenservice te verbeteren. Met de visuele zoek- en klantkampioen-apps kunnen bedrijven op een efficiëntere en effectievere manier contact maken met hun klanten en hun behoeften beter begrijpen.

De CEO van Graft, Adam Oliner, heeft al ervaring met het implementeren van AI in een bedrijfscontext door zijn werk bij Slack. Oliner is overtuigd van het potentieel van AI om bedrijven te transformeren en is enthousiast om dit potentieel toegankelijk te maken voor een groter aantal bedrijven door middel van het Graft-platform.

De investering van 10 miljoen dollar markeert een belangrijke mijlpaal voor Graft, en bevestigt het vertrouwen van investeerders in de visie en strategie van het bedrijf. Met de steun van Radical Ventures en GV is Graft goed gepositioneerd om zijn platform verder te ontwikkelen en het gebruik van AI binnen bedrijven te bevorderen.

Het is duidelijk dat AI een cruciale rol zal spelen in de toekomst van het bedrijfsleven. Met platforms als Graft die AI toegankelijker maken, kunnen we verwachten dat meer en meer bedrijven deze krachtige technologie zullen omarmen en gebruiken om hun bedrijfsprocessen en klantrelaties te verbeteren. De toekomst van AI in het bedrijfsleven ziet er inderdaad veelbelovend uit.