/

25 July 2023

Wayfair lanceert Decorify: Creëer ‘shopbare’ kamers met generatieve AI

Wayfair, de bekende Amerikaanse e-commerce gigant, heeft een innovatieve stap gezet in de wereld van online winkelen. Ze hebben onlangs een nieuwe app gelanceerd genaamd Decorify die gebruik maakt van generatieve kunstmatige intelligentie om ‘shopbare’ afbeeldingen van kamers in de huizen of appartementen van klanten te creëren in verschillende stijlen.

Met behulp van deze nieuwe technologie kunnen gebruikers een foto van hun ruimte uploaden en een stijl kiezen, zoals “Modern Boerderij” of “Bohemian”. De app zal vervolgens de inrichting, zoals lampen, vloerkleden en meubels in de foto vervangen door producten in de geselecteerde stijl. Dit biedt de gebruiker een unieke manier om hun ruimte virtueel opnieuw in te richten en te bekijken hoe verschillende stijlen en producten in hun eigen huis eruit zouden zien.

Het belangrijkste voordeel van deze app is dat deze toegankelijk is via het web en geen speciale app vereist. Dit betekent dat gebruikers geen extra software hoeven te downloaden en op te slaan op hun apparaat, waardoor het gebruiksgemak aanzienlijk wordt verhoogd.

Op dit moment ondersteunt de app alleen woonkamers, maar Wayfair heeft plannen om in de toekomst uit te breiden naar andere kamers. Deze belofte toont de ambitie van het bedrijf om het gebruik van deze technologie verder uit te breiden en een nog beter beeld te geven van hoe producten in verschillende kamers eruit kunnen zien.

Het is belangrijk om op te merken dat de producten in de getransformeerde foto’s niet echt zijn. In plaats daarvan biedt Decorify een lijst van de beste overeenkomsten die beschikbaar zijn op Wayfair. Dit helpt gebruikers om de producten gemakkelijk te vinden en te kopen, waardoor de app een handige tool wordt voor zowel het visualiseren als het winkelen van interieurproducten.

Wayfair heeft plannen om de technologie te verbeteren en het model verder te verfijnen met behulp van zijn eigen beeldgegevens. Dit om nog realistischere resultaten te creëren en de ‘shopbaarheid’ te verbeteren. Deze voortdurende inspanningen om de technologie te verbeteren benadrukken de toewijding van Wayfair om een voorsprong te houden in de zeer competitieve e-commerce markt.

Wayfair is niet het enige bedrijf dat de mogelijkheden van generatieve AI in de e-commerce ruimte onderzoekt. Ook andere grote spelers zoals Google en Amazon verkennen het gebruik van deze technologie voor e-commerce toepassingen. Het lijkt erop dat de mogelijkheden van AI in de wereld van online winkelen nog maar net worden ontdekt en we kunnen verwachten dat deze technologie in de nabije toekomst nog veel meer innovatieve mogelijkheden zal bieden.