/

25 July 2023

Akooda: Revolutionaire AI voor operationele efficiëntie zonder privacy op te geven

Akooda, een startup die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de interne software-stack van een bedrijf te analyseren, is van plan om het begrip van operationele werking binnen organisaties te revolutioneren, en dit zonder vergaderingen te houden. Akooda verbindt zich met de publieke digitale voetafdruk van een organisatie, haalt informatie uit diverse bronnen zoals Slack-berichten, Confluence-documentatie, codefragmenten en meer.

Op een vernuftige manier breekt Akooda’s software deze informatie af en presenteert het in een formaat dat individuen en managers in staat stelt vragen te stellen over hun organisatie. Door het gebruik van statistische modellering en analyse, personaliseert de software de ervaring voor elk bedrijf zonder zich te baseren op hun privégegevens om de modellen te trainen. Dit betekent dat de software een enorm potentieel heeft om bedrijven inzicht te geven in hun werking zonder in te leveren op privacy.

In de volgende fase van hun roadmap is Akooda van plan een anomaliedetectie-engine toe te voegen. Deze zou automatisch mogelijke problemen en inefficiënties markeren. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de poging om bedrijven te helpen proactief problemen te identificeren en aan te pakken, in plaats van reactief te handelen wanneer problemen zich openbaren.

Akooda gelooft dat, hoewel mensen nog steeds de besluitvormers zijn, het hebben van AI die betere informatie levert voor besluitvorming de manier waarop bedrijven worden beheerd fundamenteel zal veranderen. Met de juiste gegevens kunnen managers betere en weloverwogen beslissingen nemen die de operationele efficiëntie en algehele prestaties van het bedrijf kunnen verbeteren.

Momenteel heeft Akooda 16 werknemers in dienst, maar het bedrijf is van plan zijn team uit te breiden. De CEO van Akooda benadrukt het belang van diversiteit en gelooft in het aannemen van de beste kandidaten en het geven van iedereen een eerlijke kans. Dit geloof in inclusiviteit en gelijke kansen is een fundamenteel onderdeel van de bedrijfscultuur van Akooda.

Onlangs heeft Akooda een seed-investering van $11 miljoen ontvangen van verschillende firma’s, waaronder NFX, Atlassian Ventures, Village Global, en Founder Collective. Dit vermogen zal de onderneming helpen haar visie te realiseren en haar groei te versnellen. Het stelt Akooda in staat om haar technologie verder te ontwikkelen en haar team uit te breiden, zodat ze haar missie om bedrijven te helpen hun operationele efficiëntie te verbeteren, kan voortzetten.