/

24 July 2023

Microsoft breidt AI-chatbot Bing Chat uit naar Google Chrome en Safari, inclusief nieuwe functies en integraties.

Microsoft breidt zijn AI-chatbot, Bing Chat, uit naar niet-Microsoft browsers zoals Google Chrome en Apple’s Safari. Deze uitbreiding zal Bing Chat beschikbaar maken voor een breder scala aan gebruikers buiten de Microsoft-producten om. Bing Chat is toegankelijk via Bing.com, waar gebruikers op het pictogram “Chat” kunnen klikken om de dienst te starten.

De ervaring van Bing Chat wordt mogelijk gemaakt door het GPT-4 model van OpenAI. Dit model, dat wellicht beter bekend is dankzij zijn indrukwekkende taalgeneratiecapaciteiten, ondersteunt de chatbot om gebruikersvragen in real-time te beantwoorden met nauwkeurige en relevante informatie.

Er zijn echter enkele beperkingen gemeld bij het testen van de AI-chatbot in andere browsers. Deze beperkingen omvatten een lager berichtenlimiet en tekenaantal. Microsoft heeft deze details echter niet bevestigd of verdere informatie verstrekt over de verschillen tussen de versies.

Tegelijkertijd test Bing Chat ook een native donker thema. Deze optie, die steeds populairder wordt bij digitale platforms, kan de oogbelasting verminderen en het energieverbruik van apparaten verlagen.

Bing Chat is geïntegreerd in verschillende Microsoft-producten, waaronder de Bing mobiele app, Edge browser, en Skype. Deze integraties verhogen niet alleen de zichtbaarheid en het gebruik van de chatbot, maar bieden gebruikers ook een meer samenhangende en naadloze ervaring over verschillende platforms en apparaten.

Daarnaast plant Microsoft om een enterprise versie van Bing Chat uit te brengen. Deze versie zal zich richten op bedrijfsgerichte gegevensprivacy en bestuurscontroles, waardoor bedrijven de chatbot veilig en compliant kunnen gebruiken voor hun operationele behoeften.

Een van de meest interessante ontwikkelingen is echter de uitrol van Visual Search. Deze functie maakt het mogelijk voor de chatbot om te reageren op vragen over geüploade afbeeldingen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een foto van een product uploaden en de chatbot vragen om meer informatie over het product te geven.

Met deze uitbreiding en vernieuwingen blijft Microsoft zijn AI-chatbot versterken en verbeteren om aan de veranderende behoeften en verwachtingen van de gebruikers te voldoen. Het bedrijf blijft ook investeren in AI en machine learning, wat aangeeft dat we in de toekomst nog meer innovaties en verbeteringen kunnen verwachten op het gebied van AI-chatbots en andere gerelateerde technologieën.