/

20 July 2023

Zhipu AI ontvangt financiering van Meituan en versnelt groei met innovatieve AI-modellen

Zhipu AI, een Chinese start-up, heeft recentelijk financiering ontvangen van Meituan, een gigant in de voedselbezorgindustrie. De investering heeft ertoe geleid dat Meituan nu een aandeel van 10% bezit in Zhipu AI, een belangrijke stap die de verdere groei en ontwikkeling van de start-up ondersteunt.

Zhipu AI heeft zich op vele fronten bewezen. In september vorig jaar heeft het bedrijf ‘honderden miljoenen yuan’ opgehaald in een serie B-financieringsronde. Het bedrijf ontwikkelt grote taalmodellen (LLM’s) om de westerse equivalenten uit te dagen. Met deze financiering heeft Zhipu AI de mogelijkheid om de ontwikkeling van zijn LLM’s versneld voort te zetten.

De ambitie van Zhipu AI blijft niet onopgemerkt in de technologiewereld. Recentelijk heeft het bedrijf zijn tweetalige conversatie-AI-model, ChatGLM-6B, open-source gemaakt. Dit illustreert de bereidheid van het bedrijf om samen te werken en innovatie te stimuleren binnen de AI-industrie.

De investering van Meituan in Zhipu AI volgt op de overname van een andere speler op het gebied van LLM’s, Light Years Beyond. Deze strategische bewegingen tonen aan dat Meituan vastberaden is om zijn AI-capaciteiten te vergroten.

Zhipu AI kan ook profiteren van Meituan’s grote gebruikersbasis van 450 miljoen gebruikers. Deze omvangrijke gebruikersbasis biedt Zhipu AI een aanzienlijke hoeveelheid data, die kan worden gebruikt om de efficiëntie en effectiviteit van hun AI-modellen te verbeteren.

De samenwerking tussen Meituan en Zhipu AI is een krachtig teken van de groei en innovatie die plaatsvindt in de AI-industrie. Het toont aan dat de toekomst van AI veelbelovend is, met bedrijven die bereid zijn om aanzienlijke investeringen te doen om hun capaciteiten te verbeteren en de technologische vooruitgang te stimuleren. Deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld leiden tot verdere innovatie en groei in de AI-industrie, zowel in China als wereldwijd.