/

20 July 2023

OpenAI biedt gebruikers van ChatGPT aangepaste instructies en compatibiliteit met plug-ins voor gepersonaliseerde interactie.

OpenAI, het befaamde kunstmatige intelligentie (AI) lab, heeft gebruikers van de ChatGPT de mogelijkheid gegeven om aangepaste instructies te geven. Met deze functionaliteit kunnen gebruikers specifieke context en voorkeuren doorgeven aan de chatbot voor diens antwoorden. Dit kan variëren van het onderwerp dat ze onderwijzen tot de voorkeurstaal van hun code, de grootte van hun familie en nog veel meer.

Deze aangepaste instructies kunnen vaak worden ingesteld om de gewenste context te creëren. Met deze functionaliteit kunnen gebruikers de chatbot dus bijna naar eigen hand zetten. Een bijzonder handige functie die samenwerkt met deze aangepaste instructies, is de compatibiliteit met plug-ins. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld restaurants of vluchten suggereren op basis van de locatie van de gebruiker.

De aangepaste instructies zijn beschikbaar voor Plus-abonnees, hoewel deze functie momenteel niet beschikbaar is voor gebruikers in de EU en het VK. Het is momenteel in bèta. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot deze functie via de accountinstellingen op de website of in de iOS-app.

OpenAI gebruikt de informatie uit aangepaste instructies om de prestaties van zijn API-modellen te verbeteren en reacties aan te passen aan gebruikersinstructies. Gebruikers hebben echter de mogelijkheid om te kiezen om hun gegevens niet te delen voor dit doel, mochten ze dit niet wensen.

Deze nieuwe functie is getest met een aantal gebruikers en laat hen hun chatvoorkeuren specificeren via twee tekstvakken. De aangepaste instructies worden van kracht in de volgende sessie en hebben een limiet van 1.500 tekens. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gedetailleerd hun voorkeuren kunnen aangeven zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit of prestaties van de chatbot.

OpenAI maakt ook gebruik van zijn moderatie-API om instructies te scannen op veiligheid. Het kan instructies weigeren of negeren die in strijd zijn met zijn beleid om schadelijke of haatdragende reacties te voorkomen. Dit toont aan dat OpenAI niet alleen streeft naar een geavanceerde en gebruiksvriendelijke chatbot, maar ook naar een veilige en betrouwbare omgeving voor zijn gebruikers.

Daarnaast is OpenAI druk bezig met het uitbreiden van de beschikbaarheid van ChatGPT. Het heeft een iOS-app, een iPad-app met Siri en Shortcuts-ondersteuning gelanceerd, en een webzoekoptie via Bing toegevoegd. Dit onderstreept de ambitie van OpenAI om zijn chatbot toegankelijk te maken voor een breed scala aan gebruikers en apparaten, en om de mogelijkheden van zijn chatbot uit te breiden met handige en innovatieve functies.