/

19 July 2023

Unstructured.io: platform voor gegevensbescherming en AI-transformatie voor bedrijven.

Unstructured.io, een start-up opgericht door voormalige werknemers van Primer AI, biedt een platform dat bedrijfsgegevens op een manier ontsluit en presenteert zodat grote taalmodellen (LLM’s) deze kunnen begrijpen en benutten. Het bedrijf streeft ernaar een oplossing te bieden voor de tijdrovende stap van gegevensverwerking en voorbereiding in AI-ontwikkeling, waar datawetenschappers bijna 80% van hun tijd aan besteden.

De belofte van Unstructured.io ligt in het feit dat het tools biedt om bedrijfsgegevens op te schonen en te transformeren voor consumptie door LLM’s. Deze tools staan bekend om hun vermogen om advertenties en ongewenste objecten van webpagina’s te verwijderen, optische karakterherkenning uit te voeren op gescande pagina’s en verwerkingspijplijnen te ontwikkelen voor specifieke soorten documenten.

Daarnaast biedt het bedrijf connectoren die documenten uit bestaande databronnen kunnen halen. De producten van Unstructured.io waren eerder een open-source suite van gegevensverwerkingstools, maar het bedrijf lanceert nu een commerciële API die gegevens in 25 verschillende bestandsformaten kan transformeren.

Unstructured.io heeft nauwe banden met defensie-agentschappen en heeft contracten binnengehaald van de Amerikaanse luchtmacht, de Amerikaanse ruimtemacht en het Amerikaanse Special Operations Command om LLM’s te implementeren met voor hun missies relevante gegevens.

Het succes van Unstructured.io wordt onderstreept door het feit dat het bedrijf $25 miljoen heeft opgehaald in een Serie A-financieringsronde. Deze ronde werd geleid door Madrona en kende de deelname van Bain Capital Ventures, M12 Ventures, Mango Capital, MongoDB Ventures, Shield Capital en angel investeerders. Dit verschaft het bedrijf niet alleen de nodige middelen voor zijn missie om de AI-ontwikkeling te stroomlijnen, maar onderstreept ook de toenemende erkenning van het potentieel en de waarde van zijn technologie in de markt.

In een tijdperk waarin de waarde van gegevens als een essentiële asset van organisaties wordt erkend, biedt Unstructured.io’s innovatieve aanpak een oplossing die de belofte van AI kan realiseren, door de lastige en tijdrovende taak van gegevensvoorbereiding te stroomlijnen. Met zijn recente succesvolle financieringsronde en de lancering van zijn commerciële API beschikt Unstructured.io nu over de middelen en technologie om bedrijven te helpen bij hun AI-reis, van de voorbereiding van gegevens tot de daadwerkelijke implementatie van krachtige taalmodellen.