/

19 July 2023

Preply vergroot zijn AI-capaciteiten en verbetert toegang tot taalonderwijs met $70 miljoen extra financiering

Preply, een platform voor taalonderwijs, heeft een extra financiering van $70 miljoen opgehaald om zijn Series C-financieringsronde uit te breiden tot $120 miljoen. Deze fondsen zullen worden gebruikt om de AI capaciteiten van Preply te vergroten en de toegang tot taalonderwijs te verbeteren.

Preply heeft ambities om AI te gebruiken als motor om het leren op te schalen en zich te concentreren op onderwijs. Het bedrijf heeft de technologie al met succes geïntegreerd in zijn platform. Dit is onder andere te zien aan een AI-onderwijsassistent en AI-analysefuncties. Door de extra financiële injectie zal Preply in staat zijn om concurrerend te blijven in de markt voor taalonderwijs. Andere platforms, zoals Duolingo, investeren immers ook in AI.

Het is niet te ontkennen dat Preply de afgelopen jaren een significante groei doorgemaakt heeft. De verkoopcijfers zijn vertienvoudigd en er zijn in de afgelopen 12 maanden 200 nieuwe contracten afgesloten. Het bedrijf, dat zijn oorsprong vindt in Oekraïne, wordt gezien als een toonaangevend voorbeeld van de technologische kracht van het land.

De financieringsronde werd geleid door Horizon Capital, met deelname van Reach Capital, Hoxton Ventures en andere bestaande investeerders. De CEO van Preply, toonde zich verheugd over de financiering en de focus van het bedrijf op AI-gestuurde menselijke tutors.

De investeerders waren vol lof over de groei en operationele uitmuntendheid van Preply. Ze benadrukten ook het potentieel van AI om de leerervaring te verbeteren. Met de extra financiële steun kan Preply zijn technologie verder ontwikkelen en verbeteren, zodat het platform zijn positie in de markt voor taalonderwijs kan versterken en mogelijk nog meer groei kan realiseren.

Dit nieuws over de uitbreiding van de Series C-financieringsronde onderstreept de ambities van Preply en zijn vastberadenheid om het potentieel van AI in het taalonderwijs ten volle te benutten. Het bedrijf is vastbesloten om innovatieve oplossingen te blijven leveren die tegemoet komen aan de veranderende behoeften van leerlingen en docenten wereldwijd.