/

19 July 2023

CodeSee lanceert generatieve AI voor intuïtieve codecommunicatie – Een grote stap voorwaarts voor programmeurs!

CodeSee, een toonaangevend platform voor codevisualisatie, heeft een generatieve AI-mogelijkheid aan zijn aanbod toegevoegd. Deze innovatie stelt programmeurs in staat om in natuurlijke taal vragen te stellen over de codebasis.

Deze toevoeging is niet alleen een mijlpaal voor het bedrijf, maar ook een grote stap voorwaarts voor de programmeergemeenschap in het algemeen. Programmeurs kunnen nu intuïtiever communiceren met de code waar ze aan werken, wat een veel dieper begrip oplevert en hen in staat stelt om sneller oplossingen te bedenken voor complexe problemen.

De AI-functie biedt antwoorden in tekstvorm, begeleid door codemaps die de verbindingen tussen verschillende delen van de codebasis tonen. Dit betekent dat ontwikkelaars niet alleen antwoorden krijgen op hun vragen, maar ook een visuele representatie hebben die hen helpt om de samenhang en interactie tussen verschillende stukken code beter te begrijpen.

Bij de ontwikkeling van deze generatieve AI-functionaliteit werkte CodeSee samen met Microsoft en OpenAI. Dit stelde het bedrijf in staat om deze geavanceerde technologie snel en efficiënt te implementeren zonder dat er extra medewerkers nodig waren.

Recentelijk introduceerde CodeSee ook servicekaarten om cross-repo zichtbaarheid te bieden over meerdere codebases. Deze nieuwe tool verhoogt de transparantie, maakt complexe codeprojecten makkelijker te beheren en helpt ontwikkelaars om sneller en nauwkeuriger te werken.

Het nieuwe generatieve AI-functie zal in eerste instantie op aanvraag beschikbaar zijn in bèta. Het plan is om deze verder te verfijnen door samen te werken met enterprise-klanten voordat het later dit jaar algemeen wordt uitgebracht.

Om de uitbreiding van het platform voor codevisualisatie te ondersteunen, heeft CodeSee recentelijk $7 miljoen opgehaald in een tweede financieringsronde. Deze fondsen tonen aan dat er vertrouwen is in de toekomst van het bedrijf en de waarde die het biedt aan de programmeergemeenschap.

Het is duidelijk dat CodeSee zich inzet om programmeren toegankelijker en begrijpelijker te maken. Met de toevoeging van generatieve AI en servicekaarten bouwt het bedrijf voort op zijn reputatie als innovatieve leider in de industrie. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor CodeSee en het is spannend om te zien wat ze de komende jaren zullen brengen.