/

18 July 2023

Tractable haalt $65 miljoen op in financieringsronde en breidt AI-verzekeringsbeoordelingen uit

Tractable, een startup die kunstmatige intelligentie (AI) en computervisie toepast op verzekeringsbeoordelingen, heeft onlangs een aanzienlijke financiering van $65 miljoen opgehaald in een Serie E financieringsronde. De financieringsronde werd geleid door SoftBank Vision Fund 2, een prominente naam in technologische investeringen, en werd gesteund door zowel Insight Partners als Georgian.

Tractable, dat jaarlijks ongeveer $7 miljard aan claims verwerkt, werkt samen met verzekeringsgiganten zoals Aviva en Geico. De onderneming heeft een sterke positie in de markt en zal de financiering gebruiken om haar bestaande bedrijf uit te breiden, te investeren in de Japanse markt en meer AI-vooruitgang in haar diensten op te nemen.

Het doel van Tractable reikt verder dan alleen verzekeringsbeoordelingen. De onderneming streeft ernaar om uit te breiden naar het repareren, onderhouden en verkopen van de items die het scant. Dit maakt deel uit van een bredere trend om AI-technologie toe te passen op traditionele bedrijfsprocessen, waarbij bedrijven in diverse sectoren profiteren van de efficiëntie en nauwkeurigheid die deze technologieën kunnen bieden.

Interessant is dat Tractable ook merkbare groei ziet in onroerendgoedtaxaties voor het herstel van natuurrampen in Japan, evenals in de automotive aftermarket verticaal. Dit laat zien dat de toepassing van AI en computervisie veel potentieel heeft buiten de traditionele verzekeringssector.

Maar ondanks haar succes, staat Tractable niet alleen. Er is concurrentie van andere bedrijven die tools aanbieden voor afstandsassessments, zoals Uveye, ProovStation en Claims Genius. Deze bedrijven bieden vergelijkbare oplossingen, maar Tractable blijft een sterke speler, mede dankzij haar indrukwekkende financiering en ondersteuning van grote investeerders.

De huidige waardering van Tractable is niet bekendgemaakt, maar het bedrijf haalde halverwege 2021 $60 miljoen op bij een waardering van $1 miljard. Deze aanzienlijke financiering onderstreept het vertrouwen dat investeerders hebben in het potentieel van het bedrijf.

De investering van SoftBank in Tractable is een weerspiegeling van zijn interesse in AI-technologie en het potentieel om AI-adoptie in andere verticals te verankeren. Japan is de grootste markt van Tractable, en de investering opent strategische mogelijkheden voor samenwerking met SoftBank. Dit wijst op een opwindende toekomst voor Tractable, vol mogelijkheden om haar AI-technologie verder te verspreiden en nog meer waarde te creëren.