/

18 July 2023

Rice Robotics: Toonaangevende fabrikant bezorgrobots, belangrijke bestelling binnengehaald van SoftBank

Rice Robotics, een toonaangevende fabrikant van geavanceerde bezorgrobots, heeft een belangrijke bestelling binnengehaald van SoftBank om 7-Eleven-producten te leveren aan het hoofdkantoor van het bedrijf in Tokyo. De robots van Rice zijn ontworpen om een lading van 30 kilogram te dragen, met een opslagruimte van 39 x 27 x 34 cm, waarmee ze perfect uitgerust zijn om een breed scala aan producten te bezorgen.

Een van de unieke kenmerken van de robots van Rice is dat ze het bezorgpersoneel in staat stellen om bestellingen af te geven op vooraf aangewezen plekken waarna de robots deze ophalen. Dit innovatieve systeem elimineert de noodzaak voor navigatie in kantoorgebouwen, wat zowel de efficiëntie als de veiligheid van de bezorgprocessen aanzienlijk verbetert.

Rice Robotics heeft recentelijk 7 miljoen dollar aan pre-Series A financiering opgehaald van investeerders, waaronder het Alibaba Entrepreneur Fund en Sun Hung Kai & Company. Deze financiering zal Rice ondersteunen in zijn expansieplannen in Japan, waar het al klanten heeft zoals Toyota en Japan Post.

Opvallend is dat Rice zijn robots produceert in Hong Kong en niet in het vasteland van China. Deze strategische keuze stelt het bedrijf in staat om de eenheidsprijzen te verlagen en te profiteren van de inspanningen van de regering van Hong Kong om geavanceerde productie aan te trekken. Het bedrijf heeft een productie-installatie gevestigd in Hong Kong die de jaarlijkse productiecapaciteit heeft verviervoudigd van 500 naar 2.000 robots.

Rice’s robots maken gebruik van gelijktijdige lokalisatie en mapping (SLAM) technologie voor navigatie. Deze technologie stelt de robots in staat om hun omgeving in real-time te begrijpen en zich accuraat te oriënteren, wat essentieel is voor betrouwbare bezorgingen.

Naast bezorgrobots biedt Rice ook desinfectierobots aan, die tijdens de COVID-19 pandemie een toegenomen vraag zagen. Deze robots zijn uitgerust met geavanceerde sterilisatietechnieken en kunnen gebruikt worden om kantoren, winkels en andere openbare ruimtes effectief en veilig te ontsmetten.

Het is belangrijk om te vermelden dat Serve Robotics, een apart bedrijf, plannen heeft om tot 2.000 stoepbezorgrobots in te zetten op Uber Eats. Dit toont de groeiende trend en het potentieel van robotbezorging in de wereldwijde markt.

Samenvattend, Rice Robotics maakt indruk met zijn geavanceerde bezorg- en desinfectierobots, en de recente investeringen en orders illustreren duidelijk het vertrouwen van de markt in deze vooruitstrevende onderneming. Met zijn strategische groeiplannen en sterke positionering is Rice goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van robotbezorging en desinfectie.