/

18 July 2023

Microsoft onthult Bing Chat Enterprise: verbeterde data privacy en governance voor bedrijven

Microsoft heeft Bing Chat Enterprise onthuld, een bedrijfsgerichte versie van Bing Chat met verbeterde data privacy en governance controles. Deze nieuwe versie van Bing Chat is speciaal ontworpen om aan de behoeften van bedrijven te voldoen, zonder in te leveren op de functionaliteit en het gebruiksgemak waar het platform bekend om staat.

Bij Bing Chat Enterprise wordt chat data niet opgeslagen en kan Microsoft geen toegang krijgen tot klantgegevens. Dit geldt ook voor het trainen van AI-modellen, waarbij de klantgegevens niet worden gebruikt. Deze belofte van privacy en gegevensbescherming komt tegemoet aan de zorgen van bedrijven over het mogelijke lekken van vertrouwelijke gegevens naar ontwikkelaars die de modellen trainen op gebruikersgegevens.

De functionaliteit van Bing Chat Enterprise is vergelijkbaar met die van de standaard Bing Chat. Het beantwoordt vragen in tekst, maar ook in grafieken, diagrammen en afbeeldingen. Deze vormen van visuele communicatie kunnen een krachtig hulpmiddel zijn voor bedrijven die complexe gegevens en informatie willen overbrengen op een gemakkelijk te begrijpen manier.

Een aankomende functie genaamd Visual Search maakt Bing Chat Enterprise nog nuttiger voor bedrijven. Met deze functie kunnen gebruikers vragen stellen over geüploade afbeeldingen en het web doorzoeken voor gerelateerde inhoud. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven die in real-time visuele gegevens moeten analyseren en interpreteren.

Bing Chat Enterprise is momenteel beschikbaar in preview en zal gratis zijn voor klanten die geabonneerd zijn op Microsoft 365 E3, E5, Business Standard en Business Premium. Het zal ook beschikbaar zijn als een op zichzelf staand aanbod voor $5 per gebruiker per maand, waardoor het een betaalbare en waardevolle aanvulling kan zijn op de toolkit van elk bedrijf.

Bing Chat Enterprise wordt automatisch ingeschakeld wanneer een werknemer inlogt op Bing met het Microsoft Account van hun organisatie. Dit zorgt voor een naadloze integratie met bestaande workflows en een minimale leercurve voor werknemers.

De lancering van Bing Chat Enterprise volgt op de release van Copilot voor Business door Microsoft-eigendom GitHub. Net als Bing Chat Enterprise is Copilot for Business gericht op het helpen van bedrijven om hun workflows te stroomlijnen en efficiënter te werken.

Bing Chat, aangedreven door OpenAI’s GPT-4 model, vereist aanzienlijke infrastructuur investeringen om alle gebruikers van responsen te voorzien. De introductie van Bing Chat Enterprise is dan ook een belangrijke stap voor Microsoft in het leveren van krachtige, data-gedreven oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven. Met Bing Chat Enterprise kunnen bedrijven profiteren van de kracht van AI, terwijl ze de controle behouden over hun data en privacy.