/

13 July 2023

Transformeer je schetsen tot verbluffende afbeeldingen met Stable Doodle van Stability AI

Stability AI, een toonaangevend technologiebedrijf, introduceert met trots Stable Doodle, een nieuwe service die gebruikmaakt van het Stable Diffusion-model om schetsen om te zetten in visueel aantrekkelijke afbeeldingen. Stable Doodle onderscheidt zich van andere AI-tools voor schets-naar-afbeelding, door de grotere precisie waarmee afbeeldingen gegenereerd kunnen worden.

De kracht van Stable Doodle ligt in de gebruikte technologie. De service maakt gebruik van het Stable Diffusion XL-model gekoppeld aan een conditionele controleoplossing genaamd T2I-Adapter. Deze oplossing is ontwikkeld door het Toegepast Onderzoekscentrum van Tencent, een wereldleider in technologie.

Dit unieke technologische duo stelt Stable Doodle in staat om de contouren van schetsen te begrijpen en afbeeldingen te genereren op basis van prompts. Deze prompts worden gecombineerd met de door het model gedefinieerde contouren. Deze vooruitstrevende benadering biedt een ongeëvenaarde nauwkeurigheid in de transformatie van schets naar afbeelding.

Momenteel ondersteunt Stable Doodle 14 kunststijlen en accepteert het prompts om het proces van de beeldgeneratie te sturen. Dit maakt de tool zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende artistieke uitdagingen.

Stability AI ziet Stable Doodle als een waardevol hulpmiddel voor ontwerpers, illustratoren en professionals. Het biedt hen de mogelijkheid om tijd te besparen en de efficiëntie te verhogen. Het is niet enkel een leuke gadget, maar een praktisch instrument dat kan bijdragen aan de workflow van creatieve professionals.

Echter, de kwaliteit van de outputafbeeldingen is afhankelijk van een aantal variabelen. Dit zijn de details van de initiële tekening, de beschrijvendheid van de prompt en de complexiteit van de afgebeelde scène. Hoe gedetailleerder en specifieker deze elementen zijn, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Stability AI plant ook om specifieke gebruiksscenario’s voor verschillende sectoren te implementeren, zoals vastgoedtoepassingen. Dit weerspiegelt hun streven naar continue groei en ontwikkeling om aan de behoeften van diverse marktsectoren te voldoen.

Hoewel Stable Doodle gratis is, zijn er wel bepaalde beperkingen van toepassing. Dit is waarschijnlijk een maatregel van Stability AI om de kwaliteit van hun service te behouden, rekening houdend met de capaciteiten van hun systemen.

Stability AI is op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen na een vertraging in haar commerciële inspanningen. Recentelijk heeft het bedrijf 25 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Dit toont aan dat ondanks uitdagingen, Stability AI de ambitie en het potentieel heeft om te blijven innoveren en groeien in de technologiemarkt.