/

13 July 2023

Causaly: Het AI-platform dat de geneesmiddelenontwikkeling revolutioneert

Het in Londen gevestigde start-up bedrijf Causaly heeft in een Serie B-financieringsronde $60 miljoen opgehaald onder leiding van ICONIQ Growth, waardoor de totale financiering op $86 miljoen komt. Causaly heeft een AI-platform ontwikkeld dat onderzoekers helpt bij het versnellen van de ontwikkeling en het testen van medicijnen. Het platform biedt farmaceutische bedrijven en medische onderzoeksorganisaties de mogelijkheid om doelen voor onderzoek en ontwikkeling vast te stellen, biomarkers te bepalen en ziekten beter te begrijpen.

De innovatie van Causaly is gericht op het verminderen van de tijd en kosten die gepaard gaan met het ontdekken van medicijnen, een proces dat doorgaans een falingspercentage van 90% kent en per medicijn tussen de $1 miljard en $2 miljard kost. De financiering zal worden ingezet voor onderzoek en ontwikkeling en uitbreiding van het team.

Het door Causaly ontwikkelde AI-platform vormt een waardevolle tool voor professionals in de farmaceutische industrie en medisch onderzoek. Het stelt hen in staat om nauwkeurige doelen voor onderzoek en ontwikkeling te identificeren, cruciale biomarkers te bepalen en een dieper inzicht te verkrijgen in de aard van verschillende ziekten. Deze mogelijkheden kunnen helpen bij het versnellen van de medicijnontwikkeling en de efficiëntie van het testproces, een belangrijke overweging gezien de hoge kosten en het hoge falingspercentage van traditionele geneesmiddelenontdekking.

De recente financieringsronde, onder leiding van ICONIQ Growth, brengt de totale financiering van Causaly op $86 miljoen. Dit is een aanzienlijke investering die het groeipotentieel van de onderneming onderstreept. Het kapitaal zal worden ingezet voor verdere ontwikkeling van het AI-platform en uitbreiding van het team, waarbij de focus ligt op het verder verbeteren van de functionaliteit en de toepasbaarheid van de technologie.

Causaly’s inzet voor het verbeteren van de efficiëntie van medicijnontwikkeling is van onschatbare waarde in een tijd waarin de farmaceutische industrie wordt geconfronteerd met talloze uitdagingen, waaronder de noodzaak om snel effectieve behandelingen te ontwikkelen in reactie op nieuwe gezondheidscrises. Door middel van innovatieve AI-technologie streeft Causaly ernaar om de weg vrij te maken voor snellere, kosteneffectievere geneesmiddelenontdekking, en daarmee bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg wereldwijd.