/

12 July 2023

Resemble AI: Hét platform voor generatieve AI-technologie in de mediawereld

Resemble AI, een toonaangevende ontwikkelaar van generatieve AI-technologie, heeft met succes $8 miljoen opgehaald in een serie A-financieringsronde. De opbrengst van deze ronde zal worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijfsproducten en het uitbreiden van hun team.

Resemble AI heeft zich gepositioneerd als een vooraanstaand platform in de generatieve AI-sector, met speciale aandacht voor het klonen van realistisch klinkende stemmen. Dit type technologie wordt gebruikt door grote mediabedrijven voor het creëren van content. Zo worden stemmen gegenereerd die vrijwel niet te onderscheiden zijn van echte menselijke stemmen, wat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop mediabedrijven hun content produceren.

Hoewel de begindagen van Resemble AI sterk gericht waren op toepassingen in de gamingindustrie, heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid. Nu bieden ze AI-technologie aan die stemmen kan overdragen naar andere talen, gepersonaliseerde berichten kan genereren en real-time conversatieagenten kan creëren. Deze uitbreiding van diensten heeft geleid tot een groeiende vraag naar de technologie van Resemble AI, wat heeft bijgedragen aan het succes van hun recente financieringsronde.

De markt voor generatieve voice AI groeit gestaag, met verschillende startups en grote techbedrijven die soortgelijke tools aanbieden. Maar ondanks de toenemende concurrentie heeft Resemble AI zich weten te onderscheiden door hun focus op ethische praktijken. Het gebruik van stemklonende technologie roept immers ethische vraagstukken op, zoals het mogelijke vervangen van stemacteurs en de creatie van deepfakes.

Resemble AI claimt echter dat het ethiek hoog in het vaandel heeft staan door expliciete toestemming van gebruikers te vereisen, strikte gebruiksrichtlijnen te hanteren en stemgegevens niet te gebruiken om andere modellen te trainen of door te verkopen aan derden. Bovendien heeft Resemble AI een product ontwikkeld genaamd Resemble Detect om de echtheid van audiogegevens te valideren. Dit vult hun audiowatermerktechnologie, PerTh Watermarker, perfect aan.

Het platform van Resemble AI is met meer dan een miljoen gebruikers zeer populair en heeft in de afgelopen 12 maanden een indrukwekkende hoeveelheid audio gegenereerd equivalent aan 35 jaar. Dit illustreert het grote bereik en de invloed van het bedrijf op de markt voor generatieve audio.

Het uiteindelijke doel van Resemble AI is om inzichten en aanbevelingen te bieden voor het verantwoord gebruik van generatieve audio. Zo kunnen contentmakers authenticiteit en onderdompeling toevoegen aan hun werk. Door de kracht van AI in te zetten, kunnen ze de luisterervaring van hun publiek verrijken, en daarmee bijdragen aan de voortdurende evolutie van de wereld van digitale contentcreatie.