/

12 July 2023

Nieuwe AI-aangedreven chatbot-tools bij Quora’s Poe voor verbeterde gebruikersinteractie en -ervaring

Quora heeft nieuwe tools geïntroduceerd voor zijn AI-aangedreven chatbot-service, genaamd Poe. Deze tools omvatten onder andere een groter contextvenster voor betere reacties, ondersteuning voor URL-opvraging en documentupload. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren en de bruikbaarheid van de app te vergroten.

Het contextvenster, dat bepaalt hoeveel tekst het model overweegt voordat het reacties genereert, is nu beschikbaar voor alle gebruikers. Vroeger was deze functie alleen beschikbaar voor betalende gebruikers. Deze uitbreiding van de toegankelijkheid zal de kwaliteit van de interacties op het platform aanzienlijk verbeteren.

Poe brengt ook de ChatGPT-16k en GPT-4-32k modellen naar de app. In eerste instantie zijn deze modellen beschikbaar voor abonnees, maar het plan is om ze uiteindelijk toegankelijk te maken voor iedereen. De introductie van deze nieuwe, geavanceerde modellen belooft een verbeterde en vloeiendere gesprekservaring voor de gebruikers.

Daarnaast hebben gebruikers nu de mogelijkheid om vragen te stellen over webpagina’s of documenten om meer informatie over een onderwerp te verzamelen. Dit is een zeer handige functie voor degenen die diepgaande analyses willen doen of zich willen verdiepen in specifieke onderwerpen.

Een andere interessante nieuwe functie stelt gebruikers in staat om vragen te stellen over specifieke gevallen met behulp van rechtbankdocumenten, of twee documenten te vergelijken om wijzigingen in beleid of diensten te identificeren. Dit maakt Poe een krachtig instrument voor juridische onderzoeken en voor het monitoren van beleidsaanpassingen.

De app staat nu ook toe om een openbaar gedeelde chat te importeren en het gesprek voort te zetten met hun eigen accounts. Dit vergroot de mogelijkheid om boeiende en informatieve gesprekken op het platform vast te leggen en te delen.

De functie “Chat voortzetten” is momenteel beschikbaar op het web en zal binnenkort ook beschikbaar zijn op mobiele apps. Dit maakt een naadloze en ononderbroken gesprekservaring mogelijk, ongeacht het apparaat dat een gebruiker kiest om te gebruiken.

Quora lanceerde Poe voor iOS in februari en voor Android in mei, waarbij een abonnementsplan werd geïntroduceerd met hogere chatlimieten en toegang tot betere conversatiemodellen. Deze strategie heeft bijgedragen aan het succes en de snelle groei van de app.

Poe biedt nu toegang tot modellen als Claude 2, Claude-instant-100k, GPT-4, ChatGPT, GPT-4 en Google PaLm. Dit brede scala aan modellen biedt gebruikers een scala aan opties voor hun gespreksbehoeften.

Met naar schatting één miljoen maandelijks actieve gebruikers op mobiele apps, streeft Poe ernaar zich te onderscheiden door functies te ontwikkelen bovenop meerdere modellen en het ontdekken van door gebruikers gemaakte bots mogelijk te maken. Deze strategie benadrukt de toewijding van het platform om een uitgebreide en gebruiksvriendelijke chatbot-ervaring te bieden.