/

12 July 2023

Kakao 2.0: De Toekomst van AI-beeldgeneratie en Medische Analyse in Nederland

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Kakao heeft onlangs Karlo 2.0 gelanceerd, een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven tool die afbeeldingen genereert op basis van tekstprompts. Deze nieuwste versie is aanzienlijk geavanceerder dan zijn voorganger. Met training op basis van maar liefst 300 miljoen teksten en beelden, ondersteunt Karlo 2.0 een maximale resolutie van 2048×2048.

Naast de lancering van Karlo 2.0 heeft Kakao Brain, de AI-tak van Kakao, de Karlo 100x-fonds opgezet. Dit fonds van 10 miljard won (omgerekend ongeveer 7,7 miljoen dollar) is opgericht om AI-startups in de beeldgeneratiesector te ondersteunen. De beslissing om dit fonds op te zetten toont duidelijk de ambitie van Kakao om een toonaangevende rol te spelen in deze snelgroeiende technologische sector.

Gepland voor de derde kwartaal van 2023 is de lancering van KoGPT 2.0, gebaseerd op GPT-3.5. Het model is getraind op 30 miljard parameters en biedt ondersteuning voor Engels, Japans en andere Aziatische talen. Dit markeert een belangrijke stap in de evolutie van het AI-aanbod van Kakao.

Natuurlijk wordt de opkomende ruimte van beeldgeneratie niet zonder concurrentie betreden. Kakao staat tegenover bedrijven zoals OpenAI, Midjourney, Stable Diffusion en Alibaba, die allemaal hun eigen unieke aanpak innemen in deze sector. Echter, Kakao onderscheidt zich door zich voornamelijk te richten op de Koreaanse taalmarkt.

Naast hun werk aan beeldgeneratie, is Kakao ook actief bezig in de gezondheidszorgsector van AI. Ze werken momenteel aan de ontwikkeling van AI voor medische beeldanalyse en medicijnontdekking. Deze inspanningen illustreren de brede reikwijdte van de ambities van Kakao op het gebied van AI.

Het is belangrijk om te vermelden dat Kakao niet het enige Zuid-Koreaanse bedrijf is dat actief is in de generatieve AI-ruimte. Toonaangevende bedrijven zoals Naver, LG, Samsung en SK Telecom zijn ook bezig met de ontwikkeling van hun eigen AI-producten op dit gebied. Het is duidelijk dat Zuid-Korea een hub wordt voor de volgende generatie AI-technologieën.

Samengevat, Kakao zet grote stappen in de wereld van AI. Met de lancering van Karlo 2.0, de oprichting van het Karlo 100x-fonds en de geplande release van KoGPT 2.0, toont het bedrijf zijn inzet en ambitie in de AI-sector. Terwijl ze vooruitgang boeken in de beeldgeneratie en gezondheidszorg AI, zullen we ongetwijfeld nog veel horen van Kakao in de nabije toekomst. De concurrentie in deze sector is sterk, maar Kakao’s unieke focus en toewijding aan de Koreaanse taalmarkt kunnen hen net het voordeel geven dat ze nodig hebben om te slagen.