/

12 July 2023

Firefly: De revolutionaire AI-dienst van Adobe voor wereldwijde creatie met meertalige ondersteuning!

Adobe’s innovatieve webdienst, Firefly, is nu wereldwijd beschikbaar. Eén van de opvallende kenmerken is de ondersteuning voor tekstprompts in maar liefst 100 talen, waaronder zelfs Klingon – de fictieve taal uit de Star Trek-serie. Deze verrassende diversiteit aan ondersteunde talen weerspiegelt Adobe’s toewijding aan het omarmen van een wereldwijd publiek.

De gebruikersinterface van Firefly is beschikbaar in 20 verschillende talen. Dit omvat bekende talen zoals Duits, Frans, Japans, Spaans en Braziliaans Portugees. Deze meertalige ondersteuning is bedoeld om gebruikers een naadloze en intuïtieve ervaring te bieden, ongeacht hun moedertaal.

Sinds de lancering heeft Firefly al meer dan een miljard assets gecreëerd op het web en in Photoshop. Dit maakt de dienst een van de meest succesvolle bètaversies in de geschiedenis van Adobe. De mogelijkheid om hoogwaardige assets te creëren voor commercieel gebruik heeft bijgedragen aan de populariteit van Firefly.

Firefly werd oorspronkelijk gelanceerd in maart en is sindsdien uitgebreid naar Photoshop, Illustrator en Express. Het doel van deze uitbreiding was om gebruikers in staat te stellen hun verbeelding de vrije loop te laten en hun creatieve ideeën tot leven te brengen in verschillende Adobe-programma’s.

Adobe heeft ook maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen die met Firefly zijn gemaakt, veilig zijn voor commercieel gebruik. Dit wordt bereikt door Firefly te trainen op Adobe’s stockbeeldendienst. Hierdoor kan Adobe garanderen dat de met Firefly gecreëerde beelden voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die Adobe aan zijn stockbeeldendienst stelt.

Verder stelt Adobe zijn zakelijke gebruikers gerust door hen te vrijwaren van aansprakelijkheid. Dit betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over eventuele juridische problemen die kunnen ontstaan uit het gebruik van AI-gegenereerd materiaal. Door deze zorgen weg te nemen, maakt Adobe het gemakkelijker voor bedrijven om de voordelen van AI-technologie te omarmen.

Ten slotte ondersteunt Firefly een breed scala aan talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Japans, Koreaans, Russisch, Spaans en vele andere. Deze taalondersteuning maakt Firefly een toegankelijke tool voor gebruikers over de hele wereld.

Kortom, Adobe’s Firefly is een baanbrekende dienst die gebruikers in staat stelt om hoogwaardige digitale assets te creëren. Met zijn brede taalondersteuning, gebruiksvriendelijke interface en garanties voor commerciële veiligheid, zal Firefly ongetwijfeld blijven groeien en innovatie stimuleren in de wereld van digitale creatie.