/

11 July 2023

Kunstmatige intelligentie verfijnen met menselijke intelligentie – Groei en financiering tonen potentie voor Prolific!

Prolific, een startup uit Londen, heeft een forse financiële injectie ontvangen van maar liefst £25 miljoen (omgerekend $32 miljoen), met als doel haar operaties verder uit te breiden. Prolific, opgericht om een brug te slaan tussen menselijke intelligentie en kunstmatige intelligentie, heeft in de loop der jaren een indrukwekkende klantenkring opgebouwd, waaronder Google, Stanford University, de Universiteit van Oxford, King’s College London en de Europese Commissie.

De startup heeft een systeem gebouwd dat gebruik maakt van een netwerk van 120.000 menselijke deelnemers om AI-modellen te informeren en te testen onder stressomstandigheden. Het platform van Prolific stelt onderzoekers in staat om in korte tijd uitgebreide dwarsdoorsneden van mensen te vinden die op vragen kunnen reageren. Het bedrijf betaalt deelnemers minimaal $6-$8 per uur en heeft tot nu toe al $100 miljoen aan hen uitbetaald.

In tegenstelling tot veel van haar concurrenten richt Prolific zich op het leveren van menselijke intelligentie (Human Intelligence, HI) om AI te verbeteren, in plaats van het zelf inzetten van AI. Het bedrijf houdt zijn gebruikerspool divers en biedt klanten tools aan om hun onderzoek beter te kunnen targeten.

Twee directe concurrenten van Prolific zijn Attest en Scale AI. Ondanks de sterke concurrentie in deze ruimte, lijkt Prolific goed gepositioneerd en ambieert het bedrijf globaal leiderschap in de academische wereld en de ontwikkeling van AI te bevorderen.

De recente financieringsronde werd mede geleid door Partech en Oxford Science Enterprises, een duidelijk signaal dat er vertrouwen is in de groeipotentie van Prolific. Met deze nieuwe financiering hoopt Prolific hun positie op de markt te versterken en hun ambitieuze doelstellingen te bereiken.

Prolific illustreert de groeiende trend van bedrijven die de kracht van menselijke intelligentie gebruiken om AI te verbeteren en te verfijnen. Door de menselijke ervaring en kennis toe te voegen aan de kracht van AI, biedt Prolific een unieke benadering die haar klanten in staat stelt om onderzoek op een gestroomlijnde en efficiënte manier uit te voeren.

De financiering en groei van Prolific zijn een bewijs van de groeiende erkenning van de waarde van human intelligence in het veld van kunstmatige intelligentie. Het is duidelijk dat de unieke aanpak van Prolific haar vruchten afwerpt. De toekomst zal uitwijzen hoe deze startup verder zal groeien en hoe zij de ontwikkeling van AI wereldwijd zal blijven bevorderen.