/

11 July 2023

Optimaliseer uw logistieke processen met AI-gedreven automatisering door Raft

Raft, voorheen bekend als Vector.ai, heeft onlangs $30 miljoen opgehaald in een Serie B financieringsronde, geleid door Eight Roads VC. Het bedrijf, opgericht in 2017, is een prominente speler in de logistieke sector die artificial intelligence (AI) toepast om taken en klantinteracties te optimaliseren.

Onder de klanten van Raft bevinden zich gerenommeerde organisaties zoals EMO Trans, OIA Global, The Scarbrough Group, NNR Global Logistics en Navia Freight. Raft biedt deze bedrijven geavanceerde automatiseringsoplossingen voor uiteenlopende gebieden. Dit varieert van het afstemmen van te betalen rekeningen en het voorbereiden van douane-invoer tot aan het beheren van magazijnen en het bevestigen van boekingen.

Een bijzonder aspect van Raft’s aanbod is het zogenaamde ‘shipment portal’. Dit is een platform waarop klanten interne en externe data delen met eindklanten. Hierbij kan gedacht worden aan de zichtbaarheid van containers, rapportage van emissies en de overgang van offerte naar boeking. Dit stelt bedrijven in staat een transparant inzicht te geven in hun logistieke processen en bij te dragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.

De recente financiering zal Raft in staat stellen om zijn AI-gedreven oplossingen verder te ontwikkelen en aanvullende uitdagingen in de vrachtindustrie aan te pakken. Hierbij valt te denken aan het versnellen van processen, verminderen van fouten en het verbeteren van de klantbeleving door middel van AI en automatisering. Raft is vastbesloten om met deze investering een significant verschil te maken in de vrachtindustrie en draagt bij aan de digitale transformatie van de logistieke sector.

In een sector waar efficiëntie en nauwkeurigheid van vitaal belang zijn, positioneert Raft zich als een innovatieve kracht die bedrijven helpt om hun prestaties te verbeteren en hun klanten beter te bedienen. Met de recente kapitaalinjectie heeft het bedrijf de middelen om zijn leidende positie verder uit te bouwen en het potentieel van AI in de logistiek volledig te benutten.